: : Koleksi Resipi Masakan Malaysia : :

Tuesday, November 15, 2005

Ayam Panggang Bermadu


Resipi eksklusif dari Jabatan ERT Maktab Perguruan Teknik Kuala Lumpur . Sebenarnya nilah resipi amali masa aku amik kos ERT dulu..

Klik 'comment' untuk tengok resipi :-D

2 Comments:

  • This comment has been removed by a blog administrator.

    By Blogger Bat, at 8:42 AM  

  • Bahan-bahan :
    Ayam ½ ekor
    Lada hitam 2 camt
    Mentega 2 camb
    Garam 1 camt
    Madu 1 camb

    Langkah-langkah :
    1. Bersihkan ayam dan keringkan dengan kertas dapur atau tuala teh.
    2. Letakkan ayam dalam kertas timah (aluminium foil) dan sapukan ayam dengan bahan A sehingga rata.
    3. Bungkus ayam dengan kertas timah.
    4. Bakar ayam dengan suhu 200 darjah c selama 10 minit.
    5. Buka aluminium foil dan baker sekali lagi selama 20 minit.
    6. Sedia untuk dihidang.

    By Blogger Bat, at 8:44 AM  

Post a Comment

<< Home